Umicore schenkt grond aan Agentschap voor Natuur en Bos

umicore natuur en bosDeze maand ondertekenden Umicore Olen en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) een overeenkomst waardoor ANB een oppervlakte van bijna 17 hectare in beheer krijgt. Het gaat om het gebied ten noorden van het fabrieksterrein en dat grenst aan het wandel- en natuurgebied Olens Broek. Het opzet is om het wandelnetwerk verder te ontsluiten én de natuurwaarden te versterken.

Het ANB werkt samen met veel verschillende partners om zo een groter draagvlak voor natuur te creëren. De nieuwe overeenkomst met Umicore past volledig in de filosofie van het metaalbedrijf en de gemeente Olen van duurzaam ondernemen. Umicore hanteert de slogan “materials for a better life”. “Dat betekent onze jarenlange ervaring in de omgang met recycleerbare materialen voor een duurzame, milieuvriendelijke samenleving”, klinkt het bij Umicore.

De materiaaltechnologiegroep investeert jaarlijks ruim 100 miljoen euro in onderzoek naar eco-efficiënte technologieën. De Umicore Group boekte een omzet van 12,548 miljard euro in 2012 en heeft op dit ogenblik ongeveer 14.000 mensen in dienst, waarvan zo’n 1.000 in Olen.