Vrijdagavond 23 februari organiseert Etion-Kempen voor de 25ste keer de Nocturne van de Kempen en die is met 600 inschrijvingen al een 10-tal dagen volledig uitverkocht. Het wordt meteen ook de laatste editie in het Paterspand in Turnhout, want Etion verkocht vorig jaar het gebouw, dat een woonfunctie krijgt. “We gaan op zoek naar een nieuwe locatie”, kondigt regiodirecteur Annelies Maex van Etion-Kempen aan.

Voor Annelies Maex wordt het trouwens haar eerste Nocturne als regiodirecteur Etion-Kempen. Ze werkt sinds 2007 voor de werkgeversorganisatie en was al langer regiodirecteur Antwerpen-Mechelen. In september 2017 kreeg ze er de Kempen bij. Voor het eerst zal ze dus, samen met Regio Kempen-voorzitter Nick Bremans, gastvrouw zijn op de Nocturne van de Kempen.

Eerste keer uitverkocht
“Ik was al eerder op de Nocturne maar dan als gewone bezoeker. Nu is het dus als gastvrouw. Ik ben heel blij dat we uitverkocht zijn. Dat is trouwens de eerste keer. De avond zal in het teken staan van het cijfer 25 en het thema black & gold. In tegenstelling tot vroeger situeert de ingang zich nu via de kerk in de Patersstraat. Vanaf dan begint voor de bezoekers de verrassing.”

Gastspreker is minister van Justitie Koen Geens, die de hervorming van het vennootschapsrecht zal toelichten. Verder worden de GRAM-prijzen van de gelijknamige vzw uitgereikt aan 6 middelbare scholen uit het technisch en beroepsonderwijs. Door de promotie van dit soort onderwijs wil de organisatie de aandacht vestigen op het tekort aan geschoolde technici.

“Dit wordt onze laatste Nocturne van de Kempen in het Paterspand. Door de verkoop van de gebouwen zijn we niet zeker dat de volgende editie er nog kan plaatsvinden. Dus gaan we op zoek naar een nieuwe locatie. Die zal zich sowieso in de Kempen bevinden”, besluit Annelies Maex.