Uitgebreid segment is troef van Walbers Woningafscherming

walbersWalbers uit Beerse specialiseerde zich bij de oprichting in 1980 door Jef Walbers in het leveren en plaatsen van lichtkoepels, rolluiken en het bekleden van dakgoten. De voorbije meer dan 30 jaar is het segment van Walbers enorm uitgebreid met onder andere ook zonwering, poorten, ramen en deuren, terrasoverkappingen, enzovoort. “Dat uitgebreide segment blijft bestaan en is ook onze absolute troef”, vertelt Frank Walbers, zoon van de stichter-zaakvoerder Jef Walbers. “De mindere omzet in het ene segment vangen we perfect op met de andere segmenten. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van conjuncturen in bepaalde verkopen.” Toen in 2011 een nieuwe toonzaal werd geopend aan de Bisschopslaan in Beerse om het gamma duidelijker en overzichtelijker op te stellen, werd de naam veranderd in Walbers Woningafscherming.

Voor het eerst moet het Kempense familiebedrijf flexibel omspringen met het bouwverlof. “Doordat er geen afspraken zijn in de regio rond het bouwverlof en we met heel wat slecht weer te kampen hebben gehad, kunnen we doorwerken tijdens de eerste week van het bouwverlof. Een beperkt aantal werknemers werkt deze week nog zo’n achttal werken af. We zijn ook wat te optimistisch geweest door te beloven dat verschillende werken nog gingen kunnen bij aannemen.”

Het bouwverlof wordt dus verlegd voor een bepaalde groep werknemers. “Diegenen die afgelopen weekend op verlof zijn vertrokken, komen 29 juli terug werken. Zij die nu doorwerken en pas komend weekend aan hun verlof  beginnen, blijven ook een weekje langer en komen pas begin augustus terug. Het is dus gewoon verschoven.” Bij Walbers Woningafscherming in Beerse werken zo’n 10 mensen.