Chauffeurs vinden niet enige uitdaging voor transportbedrijven

logistiekDe transportsector is in volle beweging. Het gaat er al lang niet meer om goederen van punt A naar punt B te vervoeren. Wie wil overleven moet zich inschakelen in een snel bewegend universum van warehouse handling, software, just-in-time, opleidingen enz. Met hun nieuwe portaalwebsite Logistiek.be proberen Christophe Slegers en Tom Van Acht uit Balen een eigen plaatsje te veroveren in die markt.

“Ik heb zelf een aantal jaren HR gedaan voor verschillende firma’s”, zegt Christophe Slegers. “Daardoor meen ik de transportsector vrij goed te kennen. Omdat het een business is die permanent in volle beweging is dacht ik er samen met mijn managing partner Tom Van Acht een eigen bijdrage te kunnen leveren. Zeker op het vlak van HR en de aanwervingspolitiek van de bedrijven.”

Na verloop van tijd werd het de jonge Kempense ondernemers al snel duidelijk dat het voor transportbedrijven om veel meer gaat dan alleen maar de aanwerving van goede chauffeurs. Goede HR en het vinden van betrouwbare chauffeurs is effectief een geweldige uitdaging. Wie de snelle ontwikkelingen in de business wil opvolgen moet evenwel ook minstens op de hoogte blijven van de nieuwe logistieke mogelijkheden, de technologische ontwikkelingen in de informatica, de nieuw aangeboden opleidingen, de wetgeving, de milieuvereisten, enz. “Waardoor we onze portaalwebsite finaal veel ruimer konden openstellen dan aanvankelijk ingeschat. We willen onze lezers daarom alles aanbieden op het vlak van technologie, beurzen, evenementen, cursussen enz. De transportsector wordt op die manier een open wereld waarin iedereen zijn gading kan vinden.”

Twee jaar na de opstart loopt Logistiek.be ondertussen vrij behoorlijk. “Wij hebben onze aanvankelijke doelstellingen in elk geval al bereikt. We gaan Logistiek.be in de komende jaren daarom rustig verder laten groeien.”