Uitdaging voor Kempense bedrijven: loopwedstrijd voor goede doel

AIM MOved to HelpMOVEd TO HELP, de jaarlijkse sporthappening van Rotary Club Turnhout, is aan zijn vijfde editie toe. Traditiegetrouw wordt er op Pinkstermaandag – 9 juni 2014 – in en rond de Kolonie van Merksplas opnieuw een massa volk verwacht. Jong en oud zijn welkom om deel te nemen aan loopwedstrijden, een fietszoektocht, een wandelzoektocht of gewoon een fikse wandeling. Ook een voetbaltornooi voor G-ploegen staat weer op het programma. Livemuziek en een heerlijke barbecue maken het feest compleet.

Luc Vanhout van Architects in Motion roept op Facebook de Kempense bedrijven op om in groep deel te nemen aan de loopwedstrijden.  „Vorig jaar namen 22 lopers van Architects in Motion – groot en klein – als ploeg deel aan de loopwedstrijden. De bijeenkomst van MOVEd TO HELP was in 2013 een motivatie en een doel om naar te werken. Het kon ook tellen op vlak van teambuilding. Vandaar dat we een oproep doen aan de bedrijven van onze regio om ook deel te nemen in groepsverband. Hoe zit het met de medewerkers van Janssen Pharmaceutica, van AZ Turnhout, van Soudal, van Philips, van ……..? Het is maar een suggestie. Wie neemt het initiatief?”

De opbrengst van het benefietevenement gaat traditiegetrouw naar het goede doel. Rotary Club Turnhout steunt dit jaar de Kempische Atleten en de 2014 Special Olympics Europese Zomerspelen, de vzw Ispahan (een organisatie die al meer dan 20 jaar palliatieve thuiszorg binnen het arrondissement Turnhout biedt) en de Shelterboxen voor Syrië en de Filipijnen (een internationale humanitaire actie die onderdak, warmte en waardigheid biedt aan mensen die getroffen worden door rampen, wereldwijd).

Heel wat BV’s zullen van de partij zijn, maar de eregasten zijn de Kempense deelnemers aan de Special Olympics Europese Zomerspelen die dit jaar in september in Antwerpen plaatsvinden. Atleten met een verstandelijke beperking uit 58 landen in Europa en Eurazië zullen het tegen elkaar opnemen in disciplines zoals atletiek, judo, basketbal, badminton, voetbal en wielrennen. Zij zullen, vergezeld van bekende sporters, hun olympische discipline aan het publiek voorstellen.

Paul Cordie, voorzitter van Rotary Club Turnhout: “Alle ingrediënten zullen zorgen dat deze sporthappening opnieuw een heel sterk netwerkevent wordt waar je samen met vrienden, zakenrelaties en/of familie kan genieten van een glaasje cava, één van de lekkerste barbecues in de Kempen, leuke muziek, goed gezelschap en uiteraard mooie sportprestaties.“

Alle info en inschrijvingen op de website.