Uitbaters cafés in Mol en Retie leggen de boeken neer

den hoekDe cafés Den Hoek in Retie en De Rotonde in Mol-Ginderbuiten zijn gesloten. Uitbaters Gino Vermeiren en Kevin Van Cleemput hebben de boeken neergelegd. “De zaken waren financieel niet rendabel”, zegt Gino Vermeiren.

De twee namen in januari 2014 hun intrek in café Den Hoek in het centrum van Retie. Juni 2015 openden ze een tweede zaak, café De Rotonde in Mol-Ginderbuiten. “We hebben besloten om ook hier een café te openen omdat we meer ruimte wilden om geregeld feestjes te organiseren. Voor de echte grotere feestjes is Den Hoek te klein”, klonk het toen.

Brouwerijcontract
In een korte reactie zegt Vermeiren dat hij deze periode zo snel mogelijk wil vergeten. Welke goede raad hij nog heeft voor toekomstige horeca-uitbaters? “Denk zeer goed na voor je een contract afsluit met een brouwerij. Wij huurden Den Hoek van Brouwerij Haacht en betaalden voor een vat bier bijna de helft meer dan op de vrije markt.”

Meer dan waarschijnlijk spreekt de handelsrechtbank dinsdag het faillissement uit en zal de curator de medewerkers ontslagen. De uitbaters verblijven in Thailand en hadden voor beide cafés een gerant. Naar eigen zeggen hebben ze hun klanten ingelicht over de geplande sluiting.