Tytgat Chocolat: de eerste beelden zijn er

tytgat chocolatDe VRT heeft de eerste beelden vrijgegeven van de dramareeks Tytgat Chocolat. Het gaat om een trailer van 2 minuten die de kijker warm moet maken voor de tv-serie. De opnames gebeurden vorig jaar in verschillende Kempense bedrijven. Het productiehuis deMENSEN was onder meer actief bij Amival en Soudal in Turnhout, in de vroegere gebouwen van Lavetan in Vosselaar en bij Bakkerij Gretie in Retie. Ook aan het station van Turnhout werden opnames gemaakt.

Topcast
De opnameploeg ging op zoek naar locaties in de Kempen omdat ze een beroep deden op acteurs met een mentale handicap van Theater Stap uit Turnhout. Daarnaast worden de hoofdrollen ingevuld door Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn, Jan Decleir, enz. Co-regisseur is Filip Lenaerts, afkomstig van Merksplas.

Tytgat Chocolat vertelt het verhaal van een fictief Vlaams chocoladebedrijf dat verhuist van West-Vlaanderen naar de Kempen. Eén van de inpakkers, een meisje van Kosovaarse origine, wordt uitgewezen naar haar land van herkomst, waarna haar vrienden haar achterna reizen. Een deel van de opnames gebeurde ook in Kosovo. De reeks wordt in de loop van 2017 uitgezonden op Eén.

Hier kan je de trailer bekijken.