Twerk komt innovatief uit de hoek en ontvangt 20.000 euro

twerkTwebshop, een initiatief van Twerk in Herentals, krijgt 20.000 euro subsidie van Vlaamse minister voor Sociale Economie Liesbeth Homans. Met de pop-up webshop verkoopt de sociale werkplaats voor mensen met een autismestoornis (ASS) originele eindejaarskaarten. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Twerk volgen nog meer innovatieve initiatieven.

Het was de collega van Homans minister Jo Vandeurzen die vandaag tijdens een werkbezoek de eerste gepersonaliseerde nieuwjaarskaart in ontvangst mocht nemen. In de aanbieding zijn een kaart met magnetische kerstbal-flesopener, een kaart met een vergulde chocolade kerstbal én enkele kaarten met chocomelkstaafjes. De kaarten kunnen tot 18 december worden gekocht en worden verstuurd op 21 december.

Enthousiast
Minister Homans: “De Twebshop is een eerste voorbeeldje van hoe innoverend mensen met ASS kunnen zijn. In 2017 zullen de medewerkers van TWERK nog andere verrassende producten op de markt brengen ter gelegenheid van de 25ste verjaardag. Ik werd meteen enthousiast door de ideeën die ze me voorstelden.”

Het bezoek van Vandeurzen kaderde in de bouw van assistentieflats voor mensen met ASS, een project dat de naam Twonen kreeg. Ze kunnen er zelf hun assistentieflat aankopen, waarin een woonassistent hen zal begeleiden en Twerk de nodige extra begeleiding zal voorzien. De bouwwerkzaamheden zijn vorige maand gestart en zullen tot de zomer van 2018 duren.