Tweede fase gaat in voor werkzaamheden E34 Lille-Zoersel

Foto: Mia Uydens

Foto: Mia Uydens

Nadat er de voorbije weken is gewerkt in de richting van Antwerpen, gaat de aannemer vanaf volgende zaterdag van start richting Nederland op de E34-snelweg tussen Zoersel en Lille. Die werkzaamheden duren tot eind juni, kondigt het Agentschap Wegen en Verkeer aan.

Als de werken vlot blijven verlopen zullen in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 mei de werken van kant wisselen. Om deze wissel mogelijk te maken, moeten de doorsteken door de middenberm aangepast worden en moet alle signalisatie worden verplaatst. Deze werken worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Tijdens deze werkzaamheden zal het verkeer in beide richtingen slechts over 1 rijstrook kunnen rijden.

Andere kant
Zaterdagmorgen 23 mei is de werf van kant gewisseld en start fase 2. Vanaf dat moment bevindt de werf tussen Zoersel en Lille zich in de richting van Nederland. De E34 blijft steeds open, maar in beide richtingen rijdt het verkeer opnieuw over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg. Het verkeer richting Nederland wordt via een middensteek naar de andere kant van de snelweg geleid.

In de richting van Antwerpen zijn de op- en afrit van Lille (complex 21) weer open, maar richting Nederland zijn de op- en afrit afgesloten. De omleidingsroute die gold tijdens fase 1 blijft ook van kracht tijdens fase 2.

Om de asfalteringswerken zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer te laten verlopen, zal de toplaag van het wegdek in beide richtingen pas op het einde van de werken worden aangelegd. Op dat moment wordt de E34 richting Antwerpen één weekend afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen dat vanaf zaterdag al over het nieuw aangelegde stuk E34 rijdt, rijdt dus nog op een onderlaag en niet op een afgewerkt wegdek.