Twee prijzen voor kaas van Kempense Geitenkaas Polle

Neteling2Prijzen5De Neteling, een kaas van Kempense Geitenkaas Polle in Lichtaart, heeft op de 10de editie van de Premio Roma twee prijzen in de wacht gesleept. In Rome behaalde De Neteling de eerste plaats in de categorie buitenlandse geitenkaas. Daarnaast kreeg deze kaas van de jury ook nog de hoogste score in de categorie buitenlandse inzendingen. “Voor ons is het een beloning na 30 jaar hard werken”, zeggen zaakvoerders Paul D’haene en Veerle Minsaer. “Het doet vooral deugd dat onze klanten zo blij zijn voor ons.”

Neteling2Prijzen1Het was de eerste keer dat het Lichtaartse bedrijf deelnam aan de Premio Roma. Dat is een belangrijke prijs in Italië ter promotie van ambachtelijke brood en artisanale kazen. Per categorie kaas worden er prijzen uitgedeeld. Op die manier worden producenten aangemoedigd om beter te worden in hun ambacht. “Een 12 koppige zeer professionele jury ( kaaswereld, universiteit) beoordeeld de kaas in 2 sessies, en geven elk afzonderlijk punten op uiterlijk, smaak, structuur en kwaliteit”, vertelt Minsaer. “Zo hebben wij de hoogste score gekregen in de categorie buitenlandse geitenkaas en nog een aparte medaille als hoogste score van de jury van alle categorieën samen.”

De zaakvoerders van Kempense Geitenkaas Polle zijn al jarenlang culinaire topambassadeurs van de Antwerpse Kempen en plattelandsondernemers pure sang. In eigen regio werden ze eerder al bekroond met het kwaliteitslabel Pure Kempen.

Deze nieuwe prijs bestaat uit een medaille en een oorkonde. “Voor ons betekent het een stimulans om verder te doen in de ingeslagen weg. Het is ook een stimulans voor onze vier medewerkers, die zich dag in dag uit vol overgave inzetten.”

Verwant en interessant: