Tom Heyman

Tom Heyman

Chris Van Doorslaer (Cartamundi) en Tom Heyman (Janssen Pharmaceutica) zijn twee van de tien kandidaten die in aanmerking komen voor de titel van Manager van het Jaar. Hun namen zijn vandaag bekendgemaakt. De organisatie van de jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het weekblad Trends.

Chris Van Doorslaer is 54 jaar en sinds 1997 CEO bij Cartamundi. De jury weerhield hem omdat hij het Turnhoutse bedrijf de voorbije 18 jaar uitbouwde tot de wereldmarktleider in spelkaarten en sinds kort ook in bordspellen.

Tom Heyman is 60 jaar en werkt al zijn hele carrière voor Janssen Pharmaceutica en later Johnson&Johnson. Sinds november 2008 is hij CEO bij Janssen Pharmaceutica. Hij verdient zijn nominatie omdat hij het bedrijf in 2008 in moeilijke omstandigheden onder zijn hoede heeft gekregen en sindsdien opnieuw op het groeipad heeft gebracht.

Voting
De acht andere finalisten voor de titel Manager van het Jaar 2015 zijn: Jan Boone (Lotus Bakeries), Luc De Mey (Cmosis), Alain Bostoens (Christeyns), Bart De Smet (Ageas), Peter Vyncke (Vyncke), Wim Dejonghe (Allen and Overy), Alain Bernard (DEME) en Luc Van den Hove (Imec International). De tien zijn geselecteerd door een jury van oud-winnaars, captains of industry, onafhankelijk topspecialisten en redacteurs van Trends, onder leiding van juryvoorzitter Luc Vandewalle. Het grote publiek wijst via een voting de laatste vijf kandidaten aan, waarna de jury de uiteindelijke winnaar bepaalt. De bekendmaking volgt op 6 januari 2016.

Voka-Kempen roept op om vanaf 23 november te stemmen op de Kempense kandidaten via www.managervanhetjaar.be.