Twee Kempense bedrijven winnen groepsaankoop zonnepanelen

zonnepanelenHalf augustus vond de veiling voor de groepsaankoop zonnepanelen plaats. De afgelopen maanden schreven iets meer dan 10.000 geïnteresseerden zich in om een zonnepanelensysteem aan te kopen. Om alle deelnemers tijdig te kunnen bedienen en om een kwalitatieve installatie te kunnen garanderen, werd een model uitgewerkt waar meerdere leveranciers die taak op zich nemen. Drie leveranciers kwamen als winnaar uit de bus gekomen, twee ervan uit onze regio: IZEN uit Lille en KTI-WTI uit Zandhoven.

Zij bedienen de komende maanden elk een regio in de provincie, en zijn gehouden aan dezelfde kwaliteit en prijzen. Die prijzen liggen gemiddeld ongeveer 18% onder indicatieprijzen die de deelnemers te zien kregen bij inschrijving.

De 10.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven voor de groepsaankoop ontvangen begin september een persoonlijk voorstel. Dat voorstel bevat alle productspecificaties van het aangeboden zonnepanelensysteem. Deelnemers hebben tot en met 8 oktober de tijd om het persoonlijk voorstel al dan niet te accepteren. Vooraleer ze die beslissing nemen wordt elke deelnemer uitgenodigd op een van de tientallen infoavonden waar ze met al hun vragen of opmerkingen terecht kunnen.