Twee familiale bouwbedrijven in gesprek voor integratie

0032/0478/391 327
In de bouwsector voeren twee belangrijke familiebedrijven verregaande gesprekken die op korte termijn moeten leiden tot de volledige integratie van Algemene Bouwwerken Nys-Driesen  en Architon (beide uit Dessel) in de groep Van Roey (Rijkevorsel).

Algemene Bouwwerken Nys – Driesen werd in 1978 opgericht en is in de loop der jaren geëvolueerd van een kleine familiale onderneming tot een volwaardige bouwpartner die de meeste bouwprojecten volledig in eigen beheer kan realiseren. Dankzij de vlakke en overzichtelijke structuur kan er snel en accuraat gewerkt worden.  Het bedrijf voert voornamelijk bouwprojecten uit voor de openbare sector (zoals sociale huisvesting, scholen, sportaccommodatie) maar staat ook in voor grotere projecten voor de  particuliere markt (zoals appartementen en woonerven).

Om het werk en de doorlooptijd te vereenvoudigen, worden bouwelementen steeds meer kant en klaar op de werf geleverd. Vanuit die noodzaak werd in 2007 Architon opgericht, het zusterbedrijf van Algemene Bouwwerken Nys – Driesen. Het bedrijf vervaardigt prefab bouwelementen in architectonisch beton zoals trappen, terrassen, gevelplinten en ander maatwerk. Binnen de groep Nys werken 150 werknemers.

Van Roey bestaat uit 6 bedrijven (Van Roey, Algemene Bouw Maes, vanhout.pro, Van Roey Vastgoed, Staalbeton en Sportoase) die een totaaloplossing aanbieden aan zowel privé-organisaties als overheden. Zo is Van Roey als aannemer, net als Algemene Bouw Maes, toonaangevend in algemene en industriële bouwprojecten. Vanhout.pro staat ook in voor bouwprojecten maar verzorgt daarnaast interieuropdrachten, alsook de productie van maatmeubelen. Staalbeton produceert betonstaal en maakt prefabbeton en metaalschrijnwerk op maat. Van Roey Vastgoed is actief in de residentiële en professionele projectontwikkeling. Sportoase tenslotte ontwikkelt en exploiteert multifunctionele sport- en recreatiecentra.