TVD overgenomen door West-Vlaamse sectorgenoot

tvdTVD uit Beerse, leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen aan de bouw en de industrie, is overgenomen door de West-Vlaamse sectorgenoot Prosafco uit Roeselare. De Kempense vestiging blijft verder bestaan en voor de 13 werknemers verandert er niets.

TVD werd in 1978 opgericht door Antoon Van De Ven. Sinds 1983 is zoon Paul in het bedrijf actief en hij is nog altijd de zaakvoerder. “Ik nader mijn pensioenleeftijd en ik heb geen opvolger”, zo verklaart hij de reden voor de overname. TVD levert helmen en veiligheidsschoenen, overalls en werkpakken, oordopjes en handschoenen.

Geografische aanvulling
Het bedrijf startte in de provincie Antwerpen maar is intussen in heel België actief. “Wij hebben een stevige poot in de Kempen en Prosafco is hier amper actief. Daarom vormen wij voor hen een goede uitbreiding van hun werkterrein. Ze hebben ook al een vestiging in Hasselt”, legt Paul Van De Ven uit. “Nog een reden waarom ze interesse toonden in ons, was omdat wij importeur zijn van de bekende Atlas-veiligheidsschoenen. Die behoren tot de top-3 van de meest verkochte in België. Zij nemen die distributie nu over.”

Zelf blijft de zaakvoerder in functie tot eind april 2016. Daarna gaat hij met pensioen. De vestiging in Beerse zal dan worden aangestuurd vanuit Roeselare.