Marc en Linda Leloup-Van den Bulck van Belgische Saffraan in Morkhoven gaan van start met een Bed & Breakfast. Ze hebben 2 gastenkamers en een gastenverblijf klaar. Deze week figureren ze in de eerste reeks van het nieuwe seizoen van het VTM-programma Met 4 in bed.

“De B&B werd een verhaal van lange adem”, vertellen Linda en Marc. Het koppel kocht in 2010 een oude langgevelhoeve in Morkhoven met de bedoeling die te verbouwen tot een B&B. Tijdens een vakantie in Bretagne leerden ze intussen een vrouw kennen die een saffraanboerderij runde. Het leek hen ook wel wat om dat in de Kempen te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Intussen kreeg het verbouwen van saffraan en het maken van afgeleide producten de prioriteit waardoor de B&B-plannen op de achtergrond raakten.

Strak werkschema
“Tot Met 4 in Bed op ons pad kwam en we onszelf een strak werkschema voor de afwerking oplegden”, aldus Linda Van den Bulck. “We zijn zeer blij en trots dat we nu dit deel van ons bedrijf in gebruik kunnen nemen.”

Met de B&B, die de naam Art. 14 kreeg, richten ze zich tot toeristen die de streek willen bezoeken maar ook tot bedrijven in Groot-Herentals die buitenlandse gasten ontvangen en op een bijzondere locatie te slapen willen leggen.

De 2 kamers en het gastenverblijf worden in de loop van de zomer nog aangevuld met een ‘bed on wheels’, een omgebouwde zeecontainer die op een oude hooiwagen het veld wordt ingetrokken. “Dit kadert binnen een project rond alternatieve logies van Toerisme Provincie Antwerpen”, aldus nog het koppel.