tuytelaersTuytelaers uit Ravels is sinds kort de exclusieve invoerder van de iTOPker keramische platen van de Spaanse fabrikant Inalco. De specialist in natuursteen verwierf de rechten voor de Benelux. “De keramische platen kennen vooral hun toepassing als keukenblad, voornamelijk door hun bijzondere eigenschappen”, zegt Paul Tuytelaers. iTOPker is een hard materiaal met een hoge impactresistentie en is hitte- en vorstbestendig, niet poreus en dus hygiënisch, vlekbestendig en makkelijk in onderhoud.

Als importeur zal Tuytelaers het materiaal niet alleen rechtstreeks promoten bij keuken- en andere interieurbouwers maar ook verdelen via andere steenhouwerijen die een beroep doen op het Kempense bedrijf. “De platen zijn beschikbaar in maximum 3m20 op 1m50 en in 6 of 12mm. Dat maakt dat ze niet alleen kunnen worden gebruikt als keukenblad maar bijvoorbeeld ook als douchewand in badkamers”, aldus nog Paul Tuytelaers.

Deels vervanging
Tuytelaers heeft ook natuursteen en composiet in het gamma. “Er zal altijd een publiek blijven voor natuursteen”, gelooft Tuytelaers. “Deze materialen blijven hun charme behouden. Composiet kende een steile opgang, tegenwoordig voornamelijk in natuursteenimitaties, hoewel het altijd maar een benadering van het origineel zal zijn. Daarom geloof ik dat keramiek een deel van de composietmarkt zal innemen. Temeer omdat er momenteel hard wordt gewerkt om keramische platen exact dezelfde look & feel te geven als natuursteen.”

Het bedrijf investeerde de voorbije jaren fors in immense zaagmachines die natuurstenen blokken tot 5m lang, met een gewicht tot wel 40 ton, kunnen verzagen naar platen. Het grote publiek kan ermee kennismaken op zondag 2 oktober, want dan neemt Tuytelaers deel aan de Voka Openbedrijvendag. De ateliers zullen die dag volledig in werking zijn. Bij het bedrijf werkt een 100-tal mensen.