Het stadsproject Turnova in Turnhout heeft de bronzen medaille behaald op de uitreiking van de Publica Awards in de categorie Stadsplanning. De Kempense inzending werd voorafgegaan door geplande realisaties in Namen en Deinze. De Publica Awards zijn een initiatief van EBP i.s.m. Bouwkroniek/La Chronique en bekroont publieke actoren, hun partners en hun samenwerking. De uitreiking in Brussel werd bijgewoond door meer dan 200 genodigden.

De trofee werd in ontvangst genomen door burgemeester Eric Vos en Mathé Heeren van projectontwikkelaar Heeren Group. De jury liet zich onder andere overtuigen door het multifunctionele karakter van het project, dat de stedelijke kern versterkt. De combinatie wonen-winkelen-werken-kunstencampus wordt bovendien gerealiseerd in het volle stadscentrum, waardoor ook duurzame stedelijke mobiliteit wordt bevorderd. En er was lof voor de duurzame energiehuishouding, verwijzend naar het warmtenet dat wordt aangelegd.

Experts
“Dat Turnova nationale erkenning krijgt, bewijst dat we iets realiseren van een hoog niveau”, zegt burgemeester Vos. “We bouwen samen met het stadsbestuur een nieuw stadsdeel uit met een toonaangevende architectuur die perfect aansluit bij het huidige stadscentrum en het zelfs versterkt. Het is fijn dat zoiets door experts wordt opgemerkt”, vult Mathé Heeren aan.