werken desselDe handelaars tussen Dessel en Retie slaken een zucht van verlichting. Vrijdagavond 1 juli gaat de Turnhoutsebaan in Dessel definitief opnieuw open en kan het verkeer weer vlot tussen Mol en Turnhout.

De wegenwerken hebben bijna een jaar geduurd. De handelaars langs de drukke verkeersas ter hoogte van de werkzaamheden zagen hun omzet flink dalen. Een aantal sloot zelfs de deuren. Maar nu komt het Agentschap Wegen en Verkeer met het goede nieuws van de heropening. Ter gelegenheid van het muziekfestival Graspop werd de weg vorige week al een aantal dagen opengesteld maar nu is dat definitief. Pidpa vernieuwde de riolering, er werd een gevaarlijk kruispunt heraangelegd en fietspaden verbeterd.

“Er zal tijdelijk nog enige werfactiviteit te bespeuren vallen langsheen de Turnhoutsebaan”, waarschuwt AWV. “De aannemer legt dan de laatste hand aan de bermen, de kantstroken en de aansluiting op de gemeentewegen. Ook aan het nieuwe rioleringsstelsel worden nog enkele afwerkingen uitgevoerd. Hiervoor zal er lokaal nog mobiele signalisatie aanwezig zijn die voor beperkte hinder zorgt, maar het verkeer kan steeds doorrijden.”