Turnhoutse schaatsbaan wordt grote binnenspeeltuin

raf & otjeEr is een nieuwe bestemming voor de Turnhoutse schaatsbaan. Op 15 augustus opent Raf & Otje, een binnenspeeltuin waar plaats is voor 1.000 kinderen per dag. Initiatiefnemer is de familie Broeckx, die eerder besliste om de schaatsbaan te sluiten omdat ze verlieslatend was.

Afgelopen voorjaar ging na 40 jaar de schaatsbaan dicht. Verschillende mogelijkheden werden geopperd, maar nu komen de huidige eigenaars zelf met een nieuwe toekomst voor het grote pand in het centrum van Turnhout. “De ruimte leent zich perfect tot een binnenspeeltuin”, zegt Tom Broeckx. “Tegelijk vervult de speeltuin een sociale functie: een plaats voor kinderen om te ravotten en hun speelfantasie te stimuleren.” De binnenspeeltuin voor kinderen van 2 tot 14 jaar krijgt de naam Raf & Otje. Een ludieke zinspeling op ‘ravotten’ en de Otterstraat.

Beleving
Anders dan de klassieke binnenspeeltuin focust de nieuwe binnenspeeltuin op de beleving van de kinderen. “Het gaat niet louter om spelen. Het opzet is om bijvoorbeeld ook workshops te organiseren”, verduidelijkt Tom Broeckx. “Of een sinterklaasfeest of ander themafestijn.” In dit concept is een belangrijke rol weggelegd voor Raf en Otje zelf. “Deze twee figuurtjes komen echt tot leven en beleven dolle avonturen in de binnenspeeltuin.”

De huidige cafetaria wordt omgebouwd tot een brasserie waar ouders en grootouders rustig iets kunnen drinken of eten terwijl ze toch het zicht behouden op de kinderen. Opening op maandag 15 augustus.