Turnhoutse monstermutsjes gaan internationaal

foto: Bert De Deken

foto: Bert De Deken

Een naaimachine, stof en een heleboel creativiteit. Meer had Marloes Hendrickx uit Turnhout niet nodig om warme mutsjes, kleurrijke muziekknuffels en schattige babypakketjes in elkaar te knutselen.  Wat begon met een hobby loopt uit tot een heuse bedrijvigheid. Haar eigen merk Cookoo is aan een echte opmars bezig.

Marloes Hendrickx bedacht Cookoo toen ze in 2011 op zoek was naar een creatieve hobby. “Ik heb vroeger tekenacademie gevolgd en kocht opnieuw een schetsboek. De volgende dag stond die vol met tekeningen van speelse monstertjes in allerlei vormen en kleuren. Een paar dagen later las ik in een tijdschrift hoe je vrij makkelijk je eigen knuffel kan maken. Ik knipte een oud t-shirt in stukken, kocht een zak watten voor de vulling en ging aan de slag met naald en draad.” Een mislukte knuffel resulteerde in een mutsje dat vrienden zo leuk vonden dat ze het meenamen als geschenkje voor een babyborrel en de bal ging aan het rollen.

De mutsjes kenden al snel veel bijval bij vrienden en familie. Marlous besloot haar hobby wat professioneler aan te pakken, ging naar een Startersbeurs van Unizo, kocht een naaimachine, en werd onderneemster.

De webshop en Facebookpagina zorgen voor heel wat bestellingen. „De bestellingen lopen binnen uit België, Nederland en zelfs Zwitserland. Onze monstermutsen- en sjaals worden verkocht in Petit Bazaars Boetiek, een winkel in Gent. Van eind november tot en met Kerstmis sta ik elk weekend op beurzen in Vlaanderen. Ondertussen zorg ik dat mijn Facebookpagina en website up-to-date blijven, volg ik mijn mails op en zorg ik dat alle bestellingen tijdig de deur uitgaan.”