Turnhoutse Kringwinkel WEB staat achter nieuwe baseline en campagne

kringwinkelDe 118 Kringwinkels in Vlaanderen pakken dit voorjaar uit met een nieuwe positionering en een nieuwe campagne. De Turnhoutse Kringwinkel WEB ondersteunt die vernieuwing. “Wij ondersteunen mee de nieuwe baseline ‘Wie Kringt die wint’,” zegt Myriam Lenaerts van de Turnhoutse Kringwinkel WEB. “Wie spullen binnenbrengt, zorgt voor hergebruik en wint een goed gevoel. Wie spullen koopt, idem dito. De natuur wint, dankzij de spullen die een tweede leven krijgen.” Bij De Kringwinkel werken heel wat meer dan 5000 mensen die moeilijk aan een job geraken. Daardoor winnen ook alle medewerkers van De Kringwinkel.

Het verhaal van De Kringwinkel wordt naar het grote publiek gecommuniceerd met een opvallende radiospot, waarin 8 bekende radiojingles van grote merken ‘hergebruikt worden’. De acht merken die je in de radiospot kan terugvinden, zijn Flair, Vandenborre, Kriek Belle Vue, Fun, STHIL, Vacature, zelfbouwmarkt en Telenet. We mochten hun bekende radiojingles gebruiken voor onze radiospot en hopen naar de toekomst toe samenwerkingsverbanden met deze ketens nog verder te kunnen uitwerken om mensen nog meer te sensibiliseren omtrent de werking van De Kringwinkel.” Aan de nieuwe campagne is ook een wedstrijd verbonden. “Wie fan wordt van De Kringwinkel op Facebook en de juiste merken raadt, maakt meteen kans op een aankoopbon van 100 euro. De spot is deze week te horen op MNM en StuBru, de wedstrijd op Facebook loopt tot 23 juni.”

In De Kringwinkels zelf zal ‘wie kringt, die wint’ op een originele manier bekendgemaakt worden met oude, gerecycleerde baanaffiches, versneden en bedrukt met statements over De Kringwinkel.

Het Turnhoutse Kringwinkelcentrum is actief in de Noorderkempen (meer bepaald Turnhout, Oud-Turnhout, Retie, Arendonk, Ravels, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas, Beerse, Vosselaar). Het stelt als sociaal tewerkstellingsinitiatief ongeveer 120 mensen te werk. “In deze elf gemeenten halen wij herbruikbare goederen op om ze terug te trachten verkopen via onze Kringwinkels.” De groep heeft twee winkels in Turnhout, één in Retie en één in Meer (bij Hoogstraten).