Turnhoutse juwelen redden levens

medibling_logoMediBling uit Turnhout verkoopt juwelen voor mannen, vrouwen en kinderen met medische identificatie. „Onze juwelen zijn herkenbaar aan het universele medische symbool en ze worden gegraveerd met belangrijke persoonlijke of medische gegevens zoals naam, bloedgroep, ziekte of aandoening, medicatie, contactpersoon, enz…Zo kan in geval van nood snel en efficiënt gehandeld worden door omstaanders en de hulpverleners”, vertelt Nancy Bourdiaudhy.

MediBling werd tweeënhalf jaar geleden opgericht door Nancy Bourdiaudhy, een jonge moeder van vier met tien jaar ervaring als ambulancier en lesgever EHBO. „Ik heb in het verleden vaak genoeg meegemaakt dat de hulpverlening in noodgevallen in gevaar komt omdat er geen medische geschiedenis beschikbaar is. Wanneer bijvoorbeeld iemand op een bedrijf onwel wordt, op een werf een ongeluk meemaakt of gewoon kinderen die op weg naar school een ongeval hebben en op de spoedafdeling belanden zijn vaak geen gegevens beschikbaar. In een noodsituatie is de kans reëel dat het slachtoffer zich tegenover de hulpverlening niet of onvoldoende verstaanbaar kan maken. Daardoor gaat kostbare tijd verloren, tijd die helaas ook over leven of dood kan beslissen. Via ons juweel is deze persoonlijke informatie op een praktische manier beschikbaar.”

De online Medi-Pas van MediBling is een beveiligd en persoonlijk online medisch dossier: eenvoudig door de gebruiker te beheren en door de hulpverlening te raadplegen. Je krijgt het gratis bij aankoop van een identificatiejuweel. De Medi-pas werd eerder al bekroond omwille van zijn innovatief karakter op de Health Care beurs.

Momenteel loopt een televisiecampagne voor de juwelen op een aantal Vlaamse zenders.