Turnhoutse espressobar combineert koffie en kunst

Koffie en zoPeter Niewenweg en Rika Reymen zijn de zaakvoerders van Espressobar Koffie & Zo aan de Nieuwe Kaai in Turnhout. De zaak zelf bestaat al 25 jaar en evolueerde van een ‘gewone’ krantenshop en videotheek naar een trendy ontmoetingsplek. In november en december strijkt er een pop-up kunstgalerij neer.

Peter en Rika runnen al 8 jaar de zaak, maar gooien het sinds anderhalf jaar over een andere boeg. “We wilden een trendy, creatieve plek creëren. Het aanbod is inderdaad ruim, maar voor ons is het plaatje compleet. Je kan bij ons je favoriete krant of tijdschrift komen oppikken of lezen bij een lekkere tas koffie. Je kan er vertoeven in aangenaam gezelschap onder het genot van een kop koffie of thee. In het assortiment van de videotheek en de krantenwinkel vindt onze klant boeken, dagbladen, dvd’s, lotto en sportweddenschappen. In de koffiebar kan hij terecht voor specialty coffees, premium thees, eigen gemaakt gebak, echte chocolademelk. Om hier te nuttigen of om mee te nemen. We verkopen ook luxeproducten zoals sigaren, gin, rum, wodka, whisky.”

De zaakvoerders organiseren tal van activiteiten. “Zo hadden we vorige week nog een gintasting en deze week een whiskyproeverij. Op 8 november strijkt het A Pop-Up (H)Art Project hier neer en sieren de werken van een 8-tal kunstenaars gedurende een jaar onze muren. De tentoonstelling opent met Akim A.J. Willems die enkele welbespraakte vrienden uitnodigt voor een literair eendagscircus met poëzie. Maar je hoeft geen poëzie- of kunstkenner te zijn om ervan te genieten, iedereen is welkom. We willen onze klanten gewoon graag allerlei nieuwe dingen laten ontdekken.”