Turnhoutse detailhandel legt eisenbundel neer bij stadsbestuur

Foto: Bert De Deken

Foto: Bert De Deken

Een delegatie van de Turnhoutse detailhandel heeft een eisenbundel overhandigd aan burgemeester Eric Vos. Ze vragen maatregelen om het shoppen in de binnenstad opnieuw aan te moedigen. Een petitie met 170 handtekeningen moet hun vragen kracht bij zetten.

De achteruitgang is volgens de handelaars te wijten aan de shoppingparken langs de Steenweg op Gierle en aan het betalend parkeren in het centrum. Gevolg is dat het zelfs in de Gasthuisstraat – het paradepaardje van Turnhout – moeilijk wordt om een winkel rendabel te houden. “Recent zijn er drie zaken wegens een faillissement gesloten. Daarmee krijgen we ook in de Gasthuisstraat met leegstand te maken”, zegt Roger Van Oproy, woordvoerder van de misnoegde handelaars. “Internationale retailers hebben op dit moment geen vertrouwen in Turnhout. Ze vragen zich af wat er allemaal gebeurt.”

Betaalbaar parkeren
De handelaars vragen ook om het project Victoriehof op de Lebonsite goed te keuren om op die manier nieuw zuurstof in het centrum te brengen. Daarnaast willen ze betaalbaar en liefst gratis parkeren en dat ’s avonds en in het weekend weer verkeer wordt toegelaten in de Gasthuisstraat.

Burgemeester en schepen van Lokale Economie Eric Vos zegt de bekommernis van de handelaars te delen en wijst op de positieve flow die stilaan op gang komt. De handelaars verwachten tegen 20 juni een antwoord van het stadsbestuur.