Turnhoutse Decathlon zal pas volgend jaar openen

decathlon turnhoutDe Franse sportwinkelketen Decathlon wil over vijf jaar dertig vestigingen in ons land. Dat heeft CEO Herman Van Beveren nogmaals verklaard in de marge van de aankondiging van een nieuwe investering in Gent. Eén daarvan komt in Turnhout. Dat was eerder reeds bekend gemaakt. Nu is duidelijk dat die Turnhoutse vestiging er begin volgend jaar zal komen. “Eind 2013 wordt in Verviers de zestiende winkel geopend, volgend jaar is een megastore gepland in Evere en Turnhout.” De komende jaren wil de keten ook in Oostende, Aalst, Sint-Niklaas, Gent (zuid), Hasselt en Mechelen vestigingen openen. In Wallonië zijn onder meer vestigingen in Doornik en Gosselies (Charleroi) en Sterpenich (Aarlen) gepland.

Oorspronkelijk zou de nieuwe Turnhoutse vestiging in 2013 de deuren openen, maar dat zal dus begin volgend jaar worden. Het wordt een winkel van 4.000 vierkante meter. De winkel zal in totaal 45 arbeidsplaatsen opleveren. Van Beveren mikt op gemiddeld twee openingen per jaar om uiteindelijk tot netwerk van een dertigtal verkooppunten te komen op vijf jaar tijd.

De Franse sportwinkelketen Decathlon is opgericht in 1976. De keten maakt deel uit van de Groep Oxylane en is sedert 1997 actief in België met een eerste winkel in Antwerpen. Decathlon telt momenteel vijftien verkooppunten en één logistiek centrum in ons land en stelt meer dan 1.700 mensen tewerk. Over vijf jaar zou dat aantal moeten stijgen naar 3.000. Vorig jaar groeide de omzet van Decathlon met 12 procent tot 300 miljoen euro.