Turnhouts HVAC-specialist overgenomen

Op 21 mei 2014 werd Hooyberghs HVAC NV uit Turnhout overnomen door VINCI Energies Belgium. “Deze overname kadert in de overnamestrategie van ons bedrijf waarbij we onze leidende positie in diverse, sterk gespecialiseerde sectoren blijven waarmaken”, zegt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

Hooyberghs HVAC NV uit Turnhout werd in 1960 opgericht en is sindsdien, steeds in familiale handen, uitgebouwd tot een gedegen speler in de markt van HVAC. De onderneming is gespecialiseerd in installatie, onderhoud en herstelling van verwarming, ventilatie en airconditioning. Hooyberghs HVAC NV is VCA gecertificeerd en een gecertificeerde partner (installateur) van Siemens. Het bedrijf beschikt over een eigen studiedienst en begeleidt en implementeert volledige klimaatregelinstallaties van A tot Z. Hooyberghs HVAC NV is actief in Vlaanderen, voornamelijk in en rond de Antwerpse Kempen en vertegenwoordigt een jaarlijkse omzet van ongeveer 9 miljoen € dankzij de 37 medewerkers. “Geruggesteund door een professionele partner is dit een logische stap naar een verdere solide uitbouw van onze activiteiten”, verduidelijkt Tom Hooyberghs, die de operationele leiding van het bedrijf zal verderzetten.

VINCI Energies Belgium wil met dergelijke overnames haar competenties versterken in de gebieden waarin zij reeds actief is. “De activiteiten van Hooyberghs HVAC NV complementeren met onze activiteiten in de tertiaire sector, uitgevoerd onder het merk Cegelec. Hooyberghs HVAC NV zal als aparte vennootschap blijven opereren binnen de divisie Buildings”, aldus Fabrice Montesi, Managing Director van deze divisie.

VINCI Energies:
Bedrijven en overheidsinstanties maken gebruik van de omvangrijke knowhow van de 63.000 werknemers van VINCI Energies voor het realiseren, uitrusten, aansturen en optimaliseren van hun energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, industriële faciliteiten en gebouwen. Als marktleider in Frankrijk en topspeler op Europees vlak is VINCI Energies actief in een 40-tal landen. In België alleen al stelt VINCI Energies ongeveer 2000 mensen tewerk, goed voor een omzet van ruim 320 miljoen euro in 2013. VINCI Energies opereert in België onder zeven merken, meer bepaald Actemium, Axians, Cegelec, Graniou, Omexom, G+H Montage en VINCI Facilities.