Turnhouts bedrijf al halve eeuw importeur van Speedo

SpeedoHet zwemkledijlabel Speedo wordt al 50 jaar in de Benelux en Frankrijk verdeeld door All Sport Benelux uit Turnhout. In mei ontving het bedrijf voor haar jarenlange trouwe medewerking tijdens de jaarlijkse Speedo Conference in Londen een Speedo Long Service Award 50 Years.

Een halve eeuw geleden startte vader van de huidige eigenaar, Michel van Puijenbroek, op domein „De 600” in Arendonk met de promotie van Speedo in België en Luxemburg. In 1984 kwam daar Nederland bij, in 2008 Frankrijk. Het bedrijf verkocht naast Speedo trouwens ook 17 jaar lang Nike-producten, totdat de sportfabrikant hier zelf mee begon.

„Sinds 2010 zijn we gevestigd op de Visbeekstraat in Turnhout, vlak bij de snelweg, ideaal op logistiek vlak en midden in ons werkingsgebied”, aldus country manager België Christine Vande Walle. „De zwemkledij wordt vanuit Engeland geleverd, de zwemaccessoires zoals badmutsen, zwembrillen en neusknijpers komen rechtstreeks vanuit het Verre Oosten.”

All Sport Benelux, All Sport Speedo France en Speedo Nederland stelt een 60-tal mensen tewerk, waaronder 35 in België. Het bedrijf heeft filialen in de buurt van Parijs en Utrecht en een showroom op de Trade Mart in Brussel. In België wordt Speedo verkocht in zo’n 400 verkooppunten zowel in speciaalzaken als in ketenfilialen.