Peter Schildermans uit Turnhout heeft de ondernemerswedstrijd Bizidee gewonnen in de categorie Small. Hij wil in september volgend jaar een klimzaal in Turnhout openen. Bizidee bekroont de beste ondernemersplannen met startkapitaal en advies.

Nadat Schildermans al eerder de Pop Poll-wedstrijd van Bizidee won, is hij nu de landelijke finalelaureaat. Concreet wil hij een boulderzaal in Turnhout bouwen. Boulderen is een vorm van sportklimmen maar dan zonder dat je bent gezekerd met touwen. Val je, dan kom je op een dikke mat terecht.

De locatie die de jonge ondernemer voor ogen heeft, krijgt een klimwand van 4,5m hoog en een bar en zal luisteren naar de naam Gustaaf Klimt. “Het streefdoel is om in september 2018 te openen”, vertelt Peter Schildermans. “Momenteel loopt de vergunningsaanvraag.” De locatie bevindt zich in het centrum van Turnhout maar maakt hij nog niet bekend om confidentiële redenen.

Vertrouwen om te springen
“Een grondig marktonderzoek naar doelgroepen en potentieel, een multi-focus verdienmodel en de passie van de jonge ondernemer, waren de argumenten om hem als winnaar van de categorie Small uit te roepen,” zegt jurylid Kris Leys van Bizidee, een initiatief van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

“Ik ging om te winnen want anders had ik niet deelgenomen”, zegt Peter Schildermans in een reactie. “Je steekt veel tijd in een ondernemingsplan, maar een eigen zaak starten blijft tot voor een groot stuk springen. Het winnen van deze wedstrijd geeft me het vertrouwen om de sprong te wagen.”