Turnhout krijgt volgend jaar een Media Markt

media marktIn de herfst van 2014 opent een Media Markt de deuren in Turnhout. Het is één van de tien bijkomende Media Markts die de komende drie jaar worden geopend. Dat meldt de directie van Media Markt-Saturn België maandag. “De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt, de Belgische marktleider in consumentenelektronica”, zo staat in een persbericht.

Tijdens een buitengewone ondernemingsraad maandag kondigde de directie aan dat ze wil afstappen van de tweemerkenstrategie. Het winkelmerk Saturn verdwijnt uit België. Saturn Meir in Antwerpen, met 54 werknemers, sluit de deuren. De vier overige Saturns, in Kortrijk, Brugge, Wilrijk en Luik, worden omgevormd tot Media Markt-winkels. De komende drie jaar zouden er tien bijkomende Media Markts worden geopend.

Na de omvorming van de vier overige Saturn-winkels zal de groep 21 Media Markt-vestigingen hebben in België. Maar er zijn groeiplannen. “De komende drie jaar wil Media Markt nog tien bijkomende winkels openen”, zegt Sven Degezelle, CEO van Media Markt, in het persbericht. “Dat alles is goed voor een investeringsprogramma van 30 miljoen euro en zowat 500 tot 600 bijkomende banen.”

Media Markt-Saturn België heeft momenteel 22 winkels (17 Media Markt en 5 Saturn) en boekte in 2012 een omzet van 646 miljoen euro. Momenteel heeft de groep in België meer dan 1.500 medewerkers.

Verwant en interessant: