Aan de Muizevenstraat in Turnhout zijn de bouwwerkzaamheden begonnen van een carwash die volgens de initiatiefnemers zijn gelijke niet kent in de Kempen en zelfs daarbuiten. “Onze 50 meter lange wasstraat is uniek in België”, zegt Annick Van Winckel. Naast de wasstraat komen er op een oppervlakte van 2.500m2 een overdekt stofzuigplein voor 30 auto’s en 4 wasboxen voor doe-het-zelvers. De investering bedraagt 2,75 miljoen.

Annick Van Winckel heeft 20 jaar ervaring in de wereld van de brandstoffen, tankstations en carwashes. Haar man Glenn Haverals komt uit de horecawereld. Voor hij mee aan deze investering begon, baatte hij frituur Las Patatas in Poederlee uit. “5 jaar hebben we gezocht naar de juiste locatie en die hebben we nu gevonden, vlakbij het nieuwe containerpark van Turnhout. Klanten kunnen makkelijk in- en uitrijden en de locatie is goed bereikbaar”, zeggen de 2.

De vestiging krijgt de naam Carwash Planet en richt zich naar personenwagens en bestelwagens. Naast de eerder genoemde faciliteiten komt er ook een afdeling carwellness, waar auto’s binnen en buiten worden gereinigd en eventueel ook gepolierd voor extra glans.

In juni open
“Mensen willen meer en meer me-time en het poetsen van de wagen hoort daar niet bij”, vertelt Annick Van Winckel. “Bovendien worden in Turnhout meer en meer appartementen gebouwd. Je auto poetsen wanneer je op een appartement woont, is een heel gedoe. In Nederland mag je zelfs geen auto’s meer op straat poetsen omwille van het gescheiden rioleringsstelsel. De overheid wil niet dat er detergenten in de riolering voor regenwater komt. Daar gaat het in België ook naartoe.”

Over regenwater gesproken. Carwash Planet krijgt een watermanagementsysteem waarbij 97% van het gebruikte waswater na filtering kan worden hergebruikt. En van regenwater wordt osmosewater gemaakt. Het streefdoel is om Carwash Planet in juni van dit jaar te openen.