Vandaag is bij Belartisan aan de Sint-Antoniusstraat in Turnhout de Bink Gin voorgesteld. Dat is een initiatief van zaakvoerder Tom Vanderostijne, die daarvoor de samenwerking kreeg van het stadsbestuur. De eerste batch van 130 liter is al zo goed als uitverkocht nog voor die goed en wel in de handel verkrijgbaar is.

“Ik wou een project rond Turnhout doen en omdat gin zowel bij de consument als bij bedrijven nog altijd heel populair is, werd het dat”, doet Tom Vanderostijne het verhaal. “Dan ben ik beginnen spreken met de stad Turnhout en het idee kreeg het fiat van de diensten communicatie en toerisme, die de stad ook al promoten met t-shirts, buttons en sweaters.” Door de medewerking van de stad mag de verpakking het officiële logo van de stad dragen.

Voor het distilleren zelf werd een beroep gedaan op Sterkstokers uit Sint-Lenaarts, een producent uit de streek. Zaakvoerder Thomas Cuyvers verwerkte er gagel in, wat dan weer een product uit de streek is. De Bink Gin heeft een alcholpercentrage van 38% en is in flessen van 70 en 20cl te koop bij Belartisan en Toerisme Turnhout.

Naar de horeca
“Van de eerste lading is 130 liter gemaakt en die is al bijna uitverkocht”, meldt Vanderostijne. “Het is een ideaal relatiegeschenk en de stad plaatste al een flinke bestelling. We kunnen al beginnen aan onze tweede batch.” De zaakvoerder ziet enerzijds de verkoop richting particulieren, onder meer als eindejaarsgeschenk, maar ook B2B. “Vanaf volgende week lanceren we de gin naar de Turnhoutse horeca”, meldt hij.

En dat de gin helemaal Turnhouts is, bewijst het opschrift op de fles: Bink, en ‘k zen er friejet oep.