Wim Van Beek, uitbater van brasserie en viswinkel De Weerelt in Turnhout, mag zich voortaan een erkend ambachtsman noemen. Hij krijgt die titel van de FOD Economie, dat de erkenning verleent en een register bijhoudt van ambachtsondernemingen. Van Beek is de eerste Turnhoutse ondernemer met een ambachtstitel.

Wim en Vicky Van Beek baten al 21 jaar de brasserie in de Warandestraat uit. Anderhalf jaar geleden openden ze ook een winkel in visspecialiteiten. Het werken met lokale leveranciers, stielkennis en eigen bereidingen waren voorwaarden om aan de erkenning te voldoen. Die kwam er pas nadat de eigenaars ook aan een interview werden onderworpen.

Smiley
Meer nog dan de titel van ambachtsman is Van Beek fier op de ‘smiley’ die hij ook recent kreeg van het Federaal Voedselagentschap. Na het doorlopen van een procedure en het volgen van opleiding rond allergenen en voedselveiligheid, mocht hij het certificaat ontvangen.

Heel wat organisaties en zelfstandigen beschikken al over een dergelijke smiley. Dat heeft tot gevolg dat ze minder worden gecontroleerd door het Voedselagentschap omdat ze zich onderwerpen aan een autocontrole op het vlak van hygiëne en voedselveiligheid. De bijhorende sticker is een teken van vertrouwen voor de klant.