Turnhout heeft tegen september een brouwerij

brouwerij het nestOp de bedrijvenzone Bentel zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van Brouwerij Het Nest. Begin september volgt de opening en kunnen er de eerste bieren worden gedronken. De investering benadert de 2 miljoen euro.

Brouwerij Het Nest is een uit de hand gelopen hobby van een aantal bierliefhebbers. Die lanceerden de voorbije jaren een reeks bieren die alle verwezen naar speelkaarten zoals Klevere Tien, SchuppenBoer en KoekeDam. Het clubje ontwikkelde de recepten maar besteedde het eigenlijke brouwen van de bieren uit. Omdat de bieren steeds succesvoller werden, rijpte de idee om een eigen brouwerij te bouwen. Inmiddels is aannemer Van der Linden uit Hoogstraten begonnen met de bouw van de industriehal.

Voorzitter Bart Cuypers: “Normaal moet eind april alles dicht staan zodat we in mei en juni de brouwinstallatie kunnen plaatsen. De tweede helft van juni maken we een eerste testbrouwsel, dat we eind juli kunnen evalueren. Eind juli starten we dan onze productie op zodat we eind augustus onze eerste bieren klaar hebben.” De opening is gepland voor het weekend van 5 en 6 september.

Ook voor derden
De brouwerij heeft een jaarcapaciteit van 6.000 hl en is niet alleen bedoeld om de eigen bieren te brouwen maar om ook voor derden te werken. “We hebben daarvoor al contracten, maar kunnen niet meedelen wie dat is”, zegt Cuypers. De brouwerij biedt in de beginfase werk aan één voltijdse werknemer die zal worden bijgestaan door de leden van de vriendengroep.