Citygolf kennen we al. Met een golfstick en –bal trek je door de stad en onderweg scoor je holes. In Turnhout hebben ze er een variant op bedacht met een streekproduct als inzet: Culigolf Kaviaar. Tussendoor onderbreek je het golfspel en haal je een hapje met kaviaar bij Visserie De Weerelt van Wim Van Beek. Het ‘zwarte goud van Turnhout’ is afkomstig van de lokale producent Aqua Bio.

Culigolf Kaviaar kadert binnen het project ‘Het Zwarte Goud van Turnhout’ van Toerisme Provincie Antwerpen en maakt ook deel uit van het Innovatiecoach Horeca. Doelstelling is om in een periode van 3 jaar trajecten op te starten met horecazaken uit Turnhout, Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar waarbij gewerkt wordt rond streekidentiteit. Horecazaken uit de Stadsregio worden aangemoedigd om te werken met lokale producten, lokale verhalen en lokale cultuur om zo een extra beleving te kunnen bieden aan hun klanten.

In dit verband ging onlangs in Turnhout ook de nieuwe Proevertjeswandeling van start, een tocht langs lokale zaken waar lekkernijen klaar staan.

Kaviaarpraline
Louis Mariën van chocolaterie Couverture in Oud-Turnhout heeft de boodschap alvast begrepen. Hij brengt een kaviaarpraline op de markt waarvan het recept is ontwikkeld door sterrenchef Bart Desmidt. “We zijn al maanden aan het testen”, vertelt hij. Naast kaviaar zal die bestaan uit pure chocolade en wodka, dat wordt toegevoegd omwille van de houdbaarheid.