Feest afgelopen week bij het Turnhout City Hotel. Het 4-sterrenhotel in een voormalige goederenloods aan het station ontving de Quality & Service Award van Best Western, de wereldwijde groep waartoe het hotel behoort. “Zo’n award is zeer uitzonderlijk”, zegt zaakvoerder Chantalle van den Eijnden.

De Quality & Service Award is een onderscheiding die Best Western jaarlijks uitreikt. De van oorsprong Amerikaanse groep bestaat uit meer dan 4.100 hotels in een 80-tal landen en behoort daarmee tot de grootste hotelgroepen ter wereld. Veelal gaat het om zelfstandige hotels die onder de gemeenschappelijke vlag opereren.

Het Best Western Plus Turnhout City Hotel bestaat sinds 2005, telt 38 kamers en 4 luxestudio’s en wordt tegenwoordig gerund door de zussen Chantalle en Suzanne van den Eijnden. “De toekenning van de award bestaat uit 2 delen”, vertellen ze. “Ten eerste gaat het om geverifieerde klantenbeoordelingen. Iedere klant krijgt na zijn bezoek de vraag om zijn ervaringen door te geven. Anderzijds is er een bezoek van een controleur van Best Western die het hotel beoordeelt op de kwaliteit van de schoonmaak, de service en de producten. Wanneer je wil toetreden tot Best Western, moet je aan een heel handboek voldoen. Die dingen worden dan allemaal nagekeken. Bij deze controle behaalden we 983 op 1.000, wat heel erg veel is.”

Felicitaties van de grote baas
Het Turnhoutse hotel is het enige in België en Nederland dat de onderscheiding dit jaar heeft gekregen. “Zelfs internationaal is het uitzonderlijk”, weten de zaakvoerders. “Je ontvangt een persoonlijke brief met felicitaties van de CEO van Best Western zelf. Dat wil toch wat zeggen. Uiteraard zijn we blij met de onderscheiding. Die betekent een bevestiging voor ons harde werk met het hele team, want het is door de passie en inbreng van alle medewerkers dat we dit kunnen bereiken.”

Het Turnhout City Hotel draait vooral op een zakelijk cliënteel, maar ontvangt ook heel wat toeristen. “De Dienst Toerisme van de stad is heel actief en daar plukken we mee de vruchten van”, aldus nog Chantalle van den Eijnden.