Matrijzenproducent Tumag uit Turnhout heeft de sectorgenoot H&D Precision in het Nederlandse Asten overgenomen. Omdat hij een zekere leeftijd bereikte en er geen opvolger klaar stond, ging eigenaar Ad Prins van H&D op zoek naar een overnemer. Die vond hij over de grens.

“We zijn actief in een nichemarkt en het wereldje is vrij klein”, doet zaakvoerder Wilko van den Abbeelen van Tumag het verhaal van de overname. “Ik wist dat Ad op zoek was naar een overnemer omdat hij geen opvolging had en ik heb hem benaderd.”

Beide bedrijven zijn dan wel actief in de matrijzenwereld, maar de focus ligt anders. Tumag is eerder gericht op nieuwbouw, terwijl H&D zich naast nieuwbouw heeft gespecialiseerd in revisie en herstelling. “De 2 bedrijven blijven zelfstandig werken en ook de naam H&D blijft bestaan omdat die bij de klanten goed bekend is. Maar we gaan intensief samenwerken en zaken uitwisselen”, aldus nog de zaakvoerder van Tumag.

Samen 7 miljoen opzet
H&D Precision realiseert een omzet van 2,5 miljoen euro met 18 werknemers. Tumag heeft 30 medewerkers in dienst en die werkten het voorbije jaar 4,5 miljoen euro omzet bij mekaar. “We hebben een zeer goed jaar achter de rug als gevolg van de aantrekkende economie en een paar grote projecten”, zegt Wilko van den Abbeelen. Tumag heeft klanten in heel Europa en die bevinden zich in uiteenlopende sectoren. “We leggen ons vooral toe op matrijzen voor kleine technische producten.”

De nieuwe eigenaar wil investeren in een modernisering van H&D Precision. “Het bedrijf bestaat al vrij lang en mag worden gemoderniseerd. En indien mogelijk willen we er ook groeien”, besluit Wilko van den Abbeelen.

Beide bedrijven blijven als zelfstandige entiteiten bestaan en zaakvoerder Ad Prins van H&D blijft nog minstens een jaar aan boord.