Tuinrealisaties Kurt Meynen is recent verhuisd van Mol naar Meerhout. De groei van het bedrijf maakte een verhuizing naar een grotere locatie noodzakelijk. In Meerhout vestigde het 15-koppige team rond zaakvoerder Kurt Meynen zich in een leegstaande boerderij.

“De schuur biedt plaats aan onze machines”, legt de zaakvoerder uit. “Een ander deel zijn we nog aan het verbouwen voor de bureaus. Over een 4-tal weken moet alles klaar zijn.” Het bedrijf was de voorbije 15 jaar gevestigd op 2 locaties in Mol: de kantoren in Ginderbuiten en een hal in Sluis. De nieuwe vestigingsplaats maakte een centralisatie mogelijk. “Bovendien zijn we volop in groei en zochten we meer plaats.”

3D-ontwerp
Tuinrealisaties Kurt Meynen is actief op 3 domeinen: aanleg, onderhoud en ontwerp. Dat laatste gebeurt door eigen tuinarchitecten. “We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van presenteren. Klanten krijgen een 3D-ontwerp van hun tuin zodat ze hun toekomstige tuin al levensecht kunnen zien.”

Verder zijn er nu 2 en binnenkort 3 ploegen op de baan voor de aanleg van tuinen en nog eens 2 ploegen voor onderhoud. Klanten zijn vooral particulieren en voor een kleiner deel bedrijven. De specialisatie van het bedrijf situeert zich op het vlak van totaalprojecten, vertrekkende vanaf een plan tot en met de realisatie, inclusief een zwembad en poolhouse indien de klant dat wil.

“Tot dusver werkten we vooral rond de kerktoren”, aldus nog Kurt Meynen. “Mol en omliggende gemeenten dus. Met deze investering is het de bedoeling dat we ons actieterrein uitbreiden.”