Tuinmeubelzaak Afra wil opnieuw brevet Hofleverancier aanvragen

20120315_AFRA_015Tuinmeubelzaak Afra uit Merksplas kijkt tevreden terug op de periode als Hofleverancier onder Koning Albert II. De gespecialiseerde zaak met een selectie van exclusieve tuinmeubelen is Hofleverancier sinds 2002. “Het brevet is telkens geldig voor een periode van 5 jaar”, vertelt Wim Aerts, manager van de Afra winkels. “Het werd in november nog vernieuwd. Aangezien het brevet gebonden is aan de Koning, komt dit nu dus te vervalen en moeten wij dit terug aanvragen.”

Om Hofleverancier te kunnen worden, moet je gedurende minstens vijf jaar op regelmatige basis leveren aan het Koningshuis. Je moet dit als bedrijf zelf aanvragen, waarna een geheim onderzoek wordt ingesteld. “Wij leveren sinds midden jaren ’90 op regelmatige basis aan het Hof”, aldus Aerts. “Koningin Paola heeft een enorme feeling voor alles wat met interieur te maken heeft en ook met haar tuin. Zo is zij ook in contact gekomen met onze firma en heeft het koningspaar teakhouten meubelen van Gloster op hun terras staan.” Afra wil binnenkort opnieuw de titel van Hofleverancier aanvragen onder de nieuwe Koning Filip. “Zo’n titel geeft aan dat het Koningshuis de service die wij aan al onze klanten verlenen, ook weet te appreciëren.”

Afra werd in 1973 opgericht door het koppel Fransen. Het Kempense Afra telt in totaal een vijftiental medewerkers. In maart 2013 opende Afra een tweede winkel op het trendy eilandje in Antwerpen.