Het vorig jaar opgerichte Tuinierke uit Geel krijgt er een broertje bij: ikzoekeenklusjesman.be. “Op vraag van onze klanten”, zegt zaakvoerder Jan Hermans, die ook nog eigenaar is van Cucumber Apps.

De nieuwe klusdienst biedt een helpende hand bij het uitvoeren van standaard klussen: lekkende lavabo’s herstellen, verlichting vervangen, slepende deuren weer vlot maken en hulp bij verhuizingen. “Grote aannemers hebben vaak geen tijd voor kleine klussen of moeten die te ver weg inplannen terwijl ze om een dringende actie vragen”, vertelt Jan Hermans.

“Ook vind je niet zo makkelijk een allround klusbedrijf want tegenwoordig heeft iedereen zijn specialiteit zodat je voor sommige werken 3 of 4 bedrijven moet inschakelen. Kleinere spelers op de markt zijn meestal mensen in bijberoep die niet altijd het juiste materiaal hebben.”

Snel groeien
Hermans ziet de nieuwe klusdienst als een mooie aanvulling op de tuinwerkzaamheden, die in de winter grotendeels stilliggen. Bij ikzoekeenklusjesman.be zijn 3 mensen betrokken. Naast Jan Hermans zijn dat klusjesman Frederik Degraeve en Pieter Brees voor de administratie. “We willen snel uitgroeien tot een succesvol klusbedrijf in de Antwerpse Kempen”, aldus nog de zaakvoerder.