Tuinbouw in de Kempen wordt laureaat De Kempenaar 2013

veiling hoogstratenVKW Kempen verkoos de Tuinbouw in de Kempen / Veiling van Hoogstraten  als laureaat van ‘De Kempenaar 2013’. Dat gebeurde tijdens de openingszitting van het nieuwe werkjaar.

“Met de  Kempenaar wil VKW Kempen een product, persoon of organisatie lauweren, die de regio Kempen op een unieke manier en op lange termijn mee op de Belgische, Europese of wereldkaart zet en anderzijds ook bijdraagt tot de verdere bloei van de regio zelf”, zegt regio-directeur Jo Stas. “De onderscheiding past in de lijn van de vier waarden waarmee VKW haar leden wil inspireren: verantwoordelijkheid, integriteit, eerlijkheid en respect.”

Met de Tuinbouw in de Kempen / Veiling van Hoogstraten heeft ‘de Kempenaar’ een laureaat die dit jaar zelf ook redenen heeft om te  feesten: de coöperatie werd exact 80 jaar geleden opgericht en kende vooral de laatste jaren een enorme groei. Vandaag zijn aardbeien, paprika’s en andere tuinbouwproducten in de regio goed voor een veilingomzet van 200 miljoen euro. Daarvan is 80 procent bestemd voor export naar Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Direct en indirect gaat het om 2500 jobs.

De Veiling van Hoogstraten is ook bewust maatschappelijk geëngageerd volgens de jury.  “Men investeert veel tijd en onderzoek naar nieuwe productiemethoden die voor hun coöperanten/leveranciers/klanten energie en water sparen. Jaarlijks komen ook duizenden scholieren op bezoek, waarbij men ook stilstaat bij gezonde voeding. In het kader van haar diversiteitsbeleid zijn er specifieke huisvestingsprojecten voor de seizoensarbeiders die uit alle hoeken van de wereld komen.”

De Veiling van Hoogstraten volgt op de erelijst SCK op. Eerder kregen ook Sibelco, MIKO, Soudal, Nike en Janssen Pharmaceutica de onderscheiding van VKW Kempen.