De verdeler van DAF-trucks en Fiat-bestelwagens Truckland verhuist binnenkort niet alleen van Turnhout naar Beerse maar wordt ook verdeler voor Vlaanderen van Tatra-vrachtwagens. Het gaat om een Tsjechisch vrachtwagenmerk waarin DAF een participatie heeft. De trucks beschikken trouwens over een DAF-motor en –cabine.

“Tatra behoort tot de 3 oudste truckmerken ter wereld en produceert voertuigen die zijn uitgerust met voorwielaandrijving”, vertelt Gerrit van de Garde, productverantwoordelijke voor Tatra. “Daarom kunnen ze worden gebruikt voor speciale toepassingen, bijvoorbeeld voor defensie en in de bouwwereld. Tatra produceert voor Europa de trucks met de DAF CF-cabine en de DAF-motor. In de configuraties van 2 tot en met 5 assen.”

Potentieel in België
Volgens Truckland bvba, dat deel uitmaakt van de Nederlandse Truckland Group met 14 vestigingen in Nederland, België en Spanje, is er potentie voor Tatra op de Belgische markt. “We hebben een 4×4-trekker speciaal voor België op voorraad besteld. Deze trekker is na de zomer gereed en kan worden ingezet voor demonstraties.”

Tijdens de opening van de nieuwe locatie in Beerse later dit jaar, zullen de nieuwe voertuigen centraal staan.