Truckers op bedrijventerrein Hazeldonk-Meer moeten afval scheiden

logo LCHMTijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Logistic Center Hazeldonk-Meer werd het startsein gegeven voor de campagne Keep it Clean. De campagne wil zwerfafval op het bedrijventerrein Hazeldonk-Meer aanpakken  De aanpak maakt deel uit van een streven om de kwaliteit van het bedrijventerrein verder te verbeteren. Ook het imago van Hazeldonk, de veiligheid, het verkeer, duurzaam ondernemen en het verbeteren van het parkmanagement staan op de agenda.

In de aanpak van het zwerfafval staat de vrachtwagenchauffeur centraal. De communicatieaanpak richt zich op het gescheiden inzamelen van afval op een manier die vooral de chauffeurs aanspreekt. Internationale truckers die gebruik maken van het bedrijventerrein Hazeldonk wordt voortaan nadrukkelijk gevraagd om het afval dat ze produceren te scheiden. Er komt een ‘uniform systeem’ van afvalcontainers, terwijl op het terrein duidelijke informatie verschijnt over hoe de afvalstromen verwerkt moeten worden.

Het gezamenlijk budget bedraagt 180.000 euro. De Stad Hoogstraten en IOK Afvalbeheer en daarnaast de gemeente Breda leveren een bijdrage van gezamenlijk 70.000 euro. De OVAM investeert 20.000 euro. Daarnaast is een subsidie uit het fonds Europese Interreg Vlaanderen-Nederland toegekend van 90.000 euro.

Vanaf april 2014 wordt het project zichtbaar uitgerold met het plaatsen van de afvalcontainers en campagne-uitingen op het grensoverschrijdende bedrijventerrein.