Triflex uit Herentals introduceert luminicerende markering in ons land

triflex lumiTriflex uit Herentals, specialist in vloeibare kunststoffen, heeft een nieuwe productserie van luminicerende markeringen in België gelanceerd. De verven en koudplasten met lichtgevende pigmenten zijn bekend onder de naam Triflex NightLine. De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten ‘op te laden’. In het donker, geven de pigmenten een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt en duurt.

In maart presenteerde Triflex de luminicerende markeringen al aan een select gezelschap tijdens het Seminar Veilige Wegen. De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar bewegwijzering essentieel is. In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, zijn de lichtgevende markeringen een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone.

Bij de Duitse collega’s van Triflex is het eerste project al een feit. Daar is eind 2012 een 2.800 lange metrotunnel in Hamburg voorzien van de luminicerende markeringen. Bij de realisatie van de nieuwe metrolijn U4 in Hamburg, was veiligheid de belangrijkste focus. In geval van calamiteiten, moeten passagiers de tunnel zo snel mogelijk kunnen verlaten. In de 2.800 meter lange tunnel is 1-componenten verf gebruikt om de vluchtwegen te markeren.

Triflex maakt deel uit van de Follmann groep en heeft een hoofdzetel gelegen in Minden, Duitsland.