Treinspoor van 100m is blikvanger van nieuwe horecazaak

© Foto Mia Uydens

© Foto Mia Uydens

Zopas is op de grens van Weelde-Statie en Baarle-Nassau, langs het Bels Lijntje, de horecazaak Spoorhuis geopend. Eigenaars Raf Doms en Leentje Timmermans installeerden als blikvanger een treinspoor van 100m als ode aan het spoorverleden van de locatie. Op het vroegere perron staan nu terrastafels en –stoelen.

Vorig jaar openden de twee al hun interieurwinkel Pothuis in het vroegere grensstation. Intussen is ook de vroegere bloemenwinkel van Leentje in Baarle-Nassau naar de nieuwe locatie verhuisd en daar is twee weken geleden de brasserie bijgekomen. “We zijn op zoek gegaan naar meer beleving voor onze klanten”, legt Raf Doms uit. “De meubels van het terras bijvoorbeeld maken deel uit van de collectie van onze interieurzaak. We tonen mensen hoe het er in de praktijk uit kan zien.”

Amsterdam
Het opnieuw aanleggen van een stuk spoorweg bleek minder eenvoudig dan verwacht. “Ik dacht: ik google even en dan heb ik dat wel, maar zo makkelijk ging het niet”, zegt Raf Doms. “Met de hulp van een staalhandelaar in Oud-Turnhout zijn we uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Vanuit het station Amsterdam-Centraal konden we uiteindelijk aan rails en bilzen geraken.”

Met de horecazaak mikken de twee in eerste instantie op de vele fietsers en wandelaars die gebruik maken van het Bels Lijntje. “Voor het horecagedeelte hebben we 3 mensen in dienst genomen. We werken er uitsluitend met verse producten”, geeft het koppel nog mee. Het Spoorhuis is dagelijks open vanaf 10 uur.