Trappen Peter Peeters krijgt HIB-label

Peter Peeters HIBTrappen Peter Peeters kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.  

Trappen Peter Peeters uit Lille is een ambachtelijke schrijnwerkerij. Zoals de naam laat vermoeden, produceert het bedrijf vooral houten trappen, en in mindere mate ook meubels, poorten en deuren. „We zijn een klein familiebedrijf: Peter Peeters is zaakvoerder, ikzelf sta in voor de administratie en de verkoop, en sinds vorig jaar zit ook de jongste zoon Jeroen Peeters mee in de zaak. Onze kleinschaligheid staat garant voor ambachtelijk maatwerk, we houden alles zelf in de hand en zijn nauw betrokken bij elke werf”, zegt Sylvie Pauwels.

„We zijn erg fier op de toekenning van dit HIB-label. Het erkent dat wij ambachtelijk werken: wij doen geen massaproductie en maken geen vaste modellen, maar trappen op maat van elke individuele klant. Natuurlijk zullen we het label commercieel inzetten, maar het is vooral een mooie pluim voor ons persoonlijk. We kregen al veel leuke reacties op onze Facebookpagina. Mensen hebben waardering voor ambachtelijke producten.”

Trappen Peter Peeters werkt voor particulieren, maar ook in onderaanneming voor Livingwood, een aannemer gespecialiseerd in houtskeletbouw.