Transport Michiels neemt Groover International over

Michiels & GrooverTransportbedrijf Michiels uit Hulshout heeft zijn sectorgenoot Groover International uit Ranst overgenomen. Michiels toonde zich de jongste jaren expansief met andere overnames en vond in Groover een ideale overnamekandidaat. De twee familiebedrijven zijn actief op dezelfde markten.

Marc Van Grootel stond 27 jaar aan het roer van Groover. “Dit is de beste oplossing voor onze werknemers en klanten”, zegt hij over de overname. Hij was op zoek naar een toekomst voor zijn bedrijf omdat zich niemand uit de familie aanbood om de fakkel over te nemen. “Van alle geïnteresseerden leek Michiels de beste partij”, zegt de zaakvoerder van de recente winnaar van de Truck Safety Award 2016.

Grotere structuur
“Door de sterke gelijkenis in de bedrijfsactiviteiten kunnen alle stakeholders genieten van de grotere structuur die Michiels biedt”, meent Marc Van Grootel. “Dat dit alle partijen ten goede komt, is al gebleken.” De twee transporteurs werken sinds kort al samen waardoor er overtollige kilometers werden vermeden. Vanaf 1 juli wordt het Groover-team geïntegreerd in de structuur en het netwerk van Transport Michiels en zal het werken vanuit de vestiging in Hulshout.

Tot aan de overname beschikt Transport Michiels, dat wordt geleid door Boni Michiels, over een wagenpark van een 150-tal voertuigen. De vloot is veelzijdig: kraanwagens, bak- en frigowagens maar ook diepladers, afvalcontainer enz. Het Kempense bedrijf verzorgt ook warehousing voor een aantal klanten. In september vorig jaar nam Michiels ook al Matreco uit Tildonk over.

De overnamebemiddeling en transactie werden gerealiseerd door A-square.