Transport Hendrickx en Zonen stuurt oplegger naar basisschool

??????????Transport Hendrickx & Zonen is al jaren begaan met veiligheid. Sinds eind 2011 beschikt de transportfirma uit Hulshout over een eigen opleidingscentrum “Hendrickx Transportopleidingen” erkend door de FOD Mobiliteit en Vervoer als opleidingsverstrekker, ook voor andere bedrijven.

Dit opleidingscentrum werd niet alleen opgericht om de verplichte nascholing voor vrachtwagenchauffeurs te verzorgen, maar staat eveneens garant voor het opwaarderen van de technische capaciteiten van de chauffeurs. De lesgevers zijn allemaal mensen die al sinds vele jaren in de transportsector actief zijn, niet alleen als lesgever, maar ook als chauffeur. Zo ook Stefan Peeters die met een trekker-oplegger afzakte naar basisschool De Regenboog in Geel. Tijdens zijn bezoek aan de school gaf Stefan Peeters de kinderen tips om uit de gevarenzones van een vrachtwagen weg te blijven. Hij maakte aan de kinderen duidelijk dat een vrachtwagenchauffeur, zelfs met het correcte gebruik van de spiegels, bepaalde zones rondom het voertuig niet kan zien. Hij leerde hen dat het absoluut noodzakelijk is dat fietsers en voetgangers zoveel mogelijk moeten vermijden om zich in die zones (dode hoeken) te begeven. De leerlingen konden ook zelf eens achter het stuur zitten om te ervaren met welke gezichtsveldbeperkingen vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd als zij zich in het verkeer begeven.

Het was Guido Evens, senior adviseur onderwijs en arbeidsmarkt bij Voka Kamer van Koophandel Kempen, die de basisschool met Transport Hendrickx & Zonen in contact bracht.