Trans-o-flexTrans-o-Flex investeert in 53 speciale vrachtwagens voor het transport van geneesmiddelen. Dat is nodig om tegemoet te komen aan een nieuwe EU-richtlijn die vanaf 7 september van kracht wordt. Die houdt o.m. in dat tal van geneesmiddelen – zoals voorheen – steeds bewaard moeten blijven tussen 2 en 8°C en de andere (dus ook bv. aspirines!) tussen 15 en 25°C, naast allerlei nieuwe voorschriften inzake hygiëne en veiligheid.

Voor de bedrijven actief in die sector betekent dat een enorme aanpassing waar het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten op toekijkt. Trans-o-Flex neemt nu een voorsprong op haar concurrenten en investeerde de voorbije maanden zowat 7 miljoen euro om zijn gebouwen in Turnhout en vooral zijn wagenvloot aan te passen.

Uniek aan de vrachtwagens is alvast, aldus commercieel directeur Andrea Siteur , dat de laadruimte in een handomdraai in twee aanpasbare en apart toegankelijke koelruimten kan worden verdeeld: eentje voor extra-koudtransport en eentje voor “15 tot 25°C”. De nieuwe vrachtwagens zijn van de meest milieuvriendelijke in hun categorie meten zich de kleuren aan van de nieuwe PostNL-divisie voor geneesmiddelen en aanverwante producten zoals vitaminen en cosmetica

Trans-o-flex stelt in Turnhout 170 en in Sint-Niklaas 50 mensen tewerk. Het bedrijf werd vorig jaar van de Oostenrijkse post werd overgenomen door PostNL. De omzet bedroeg €31 miljoen.