TracingInMotion sterk aanwezig in de Kempen

Het softwarebedrijf TracingInMotion heeft een vaste voet in huis gekregen in de Kempen. De onderneming uit Merksem telt verscheidene grote Kempense bedrijven onder zijn klanten. Daaronder Soudal (Turnhout), Ecover (Malle), Aluvin (Herentals), Sopraco (Geel), All Crump (Malle). Center Shop (Mol), Egeda (Herentals) e.a.

TracingInMotion is een specialist in barcodes, scanningsoplossingen en magazijnbeheer. Met de software en de hardware van het barcode identificatiebedrijf kunnen ondernemingen hun logsitieke processen automatiseren en hun magazijnen efficiënter beheren. Vooral het stockbeheer kan er vlotter en sneller door gebeuren. “Het grote voordeel van ons systeen Warehouse Management System (WMS) is het feit dat de klanten hun eigen systemen kunnen bewaren. Wij integreren en implementeren er onze eigen programma’s op”, zegt Tania Severeyns van het bedrijf.

TracingInMotion is gegroeid uit het initiatief van Dirk Vandenberghe en Bart Anthonissen. De twee zaakvoerders hebben hun eigen knowhow bijeengebracht. Ondertussen is de firma versterkt door de aanwerving van verscheidene software developers. Na hooguit vijf jaar stelt het bedrijf vandaag nu al 14 mensen tewerk. De omzet is in 2011 gestegen tot 1,2 miljoen euro. Voor het lopende boekjaar wordt 1,8 miljoen euro vooropgezet.

“Wij hebben nog grootse plannen”, zegt Tania Severeyns nog. “Wij hebben onderhand posities ingenomen in heel Vlaanderen en Wallonië maar we willen nu ook nog graag naar het buitenland. Vooral Frankrijk lijkt ons een interessante markt. In functie van die ontwikkelingen gaan we uiteraard nog meer mensen moeten aanwerven.”

Bart Anthonissen en Dirk Vandenberghe willen tegen het einde van dit jaar een module Field Service klaar hebben. Met die technologie zullen ze zich vooral oriënteren naar de importeurs, de groothandel in de voedingsindustrie en de bouwbedrijven.