TowerEye zet in op stadsbeveiliging met City Eye

city_eye_plus_2TowerEye uit Gierle, specialist in tijdelijke netwerken en professionele mobiele camerabeveiliging, heeft met City Eye een oplossing om de veiligheid in de stad te verhogen. Het gaat om een unieke camera die ook zijn werk doet op plaatsen zonder stroomvoorziening.

Innovatieve oplossingen zijn het stokpaardje van TowerEye. Een bewijs daarvan is de opmerkelijke City Eye. Deze nieuwe autonome full HD infraroodcamera beveiligt stadsparken, risicovolle plaatsen, markten, kermissen, lokale fuiven, tijdelijke werken, buurten waar wordt gesluikstort,… Door zijn technische specificaties is de camera uniek in de sector, onder meer door nummerplaatherkenning, track and trace bij diefstal, een betere compensatie van tegenlicht.

Opvallend: deze kleine city cam is de oplossing voor plaatsen waar geen stroomvoorziening is. “Ophangen, inpluggen en klaar”, zegt Stijn Van Dingenen, business manager van TowerEye. “De camera’s hebben een autonomie tot 6 dagen en werken via wifi en het mobiele internet 3G/4G. Bovendien kiezen we, afhankelijk van plaats en project, welke specifieke camera we erin verwerken: infrarood, zoom,… Door de gebruiksvriendelijke software kunnen verschillende camera’s beheerd worden in één applicatie. Ook is er de mogelijkheid om vanuit de controlekamer de beelden live te bekijken.” De City Eye is ook beschikbaar in een grotere versie, de City Eye Plus.

Grote opdrachten
TowerEye is in 2012 opgericht als dochterbedrijf van netwerk- en beveiligingsspecialist DNCS. In 4 jaar tijd slaagde TowerEye erin om aan de top te spelen op de markt van de tijdelijke netwerken en mobiele camerabeveiliging. Zo haalt de firma tal van grote buitenlandse en binnenlandse security-opdrachten binnen. Voorbeelden zijn het dancefestival Tomorrowland en het punkrockfestival Groezrock. Maar ook de sportwereld weet de camera- en tijdelijk netwerkexpert te vinden: EK voetbal 2016 in de Métropole Européenne de Lille in Frankrijk en het voorbije BK veldrijden in de Lilse Bergen.